Ayumi Hamasaki-info

4. listopadu 2007 v 14:19 | Tessu-san

Ayumi Hamasaki

o téhletá slečince jsem se dozvěděla díky jednomu ,,děvčeti,, XD a ku podovu se mi začala líbit :-)

Jméno:Ayumi Hamasaki
místo narození
: Fukuoka, Japonsko
datum narození: 2.10.1978 (29 let)
národnost: hádejte ^_^(japonská samozřejmě XD)
proslavila se : hlavně svou debutovou písničkou Poker Face
znamení: váhy
Ceny:
  • Japan Recording Award: 2003 (tím si nejsem moc jistá)
  • Japan Recording Award: 2002
  • MTV Asia: Best Female Artist Award, 2002
  • Japan Recording Award: 2001

No a kdo to vlastně je? no jistě je to zpěvačka,herečka a modelka :-)
A ne ledajaká :-P všichni ji urřitě znáte například díky písničce Dearest z Inuyashy....Jinak taky hrála v pár filmech, pozuje pro různé shooty a dělá modeling samozřejmě XD a na kontě má i pár reklam....:)
diskografie :
1995NOTHING FROM NOTHING
1999A Song for XX
1999LOVEppears
2000Duty
2001A BEST
2002I am...
2002RAINBOW
2003A BALLADS
2003Memorial address
2004MY STORY
2006(miss)understood
2006Secret
2007A BEST 2 -BLACK-
2007A BEST 2 -WHITE-
Tady to mám krapet podrobněji:
Ayumi Hamasaki se narodila 2.10. 1978. Dostala ocenění Pop Singer.Její přezdívka je Ayu. Ayumi je jedna z nejpopulárnějších Japonských zpěvaček a byla přezdívána,,Vládkyně z JPop".Narodila se v Fukuoka a přestěhovala se do Tokya .Od té doby vyšlo její debutové album v roce 1998 s jejím prvním singlem Poker Face.Prodalo se více než 45 milionů desek v samotném Japonsku.S vydáním jejích studijních alb životní velikosti,jedno minialbum,čtyři sestavená alba,42 singlů a několik nestudijních alb.Bylo to čtvrté nejprodávanější album v Japonsku.S vydáním jejího 40.singlu Blue Bird a 39.singlu Startin´Born to be.

V roce 2006 se stala solovým umělcem s největšími hity.Doposud má 28 singlů a 39 v Top 10 v Japonských grafech.Má 16 jedoucích singlů doposud(od startu z Free & Easy). Ayumi Hamasaki je také první Japonka,která má osm studií v Top grafu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

.:Sčítání lidu:.

.:klik:.

Komentáře

1 Kelllyna Kelllyna | E-mail | Web | 5. listopadu 2007 v 7:32 | Reagovat

Ayu je nejlepší zpěvačka, kterou sem kdy slyšela.... její nej písnička je Trust:) dlouho sem jí nemohla sehnat, je fakt těžký najít písničku, která se menuje stejně jako ten hnus od Madonny... ale na YouTube se dá najít klip celkem snadno:)

2 ŽvejQa ŽvejQa | Web | 28. března 2008 v 21:35 | Reagovat

mam ji rada..ikdyz J-pop nemusim a ani ji neposloucham ale zaujala me jako clovek :-)

mam blog o asiatech tak kukni a zanech koment pa

3 červenoModrá červenoModrá | E-mail | 9. listopadu 2013 v 11:53 | Reagovat

Ayumi Hamasaki je nejskvělejší zpěvačka z Jpopu co znám..stahla sem si od ní všechny alba a nejskvělejší pro mě je song. A Song is born,. momentum, 1 LOVE,marionette... a samozřejmě že Dearest ..

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.